Backback + Don Kapot in muziekclub N9, ism JazzLab

Jazz en blues

BACKBACK + DON KAPOT
Een spannende double bill met krachtige grooves

Backback is een flamboyant Gents trio dat de zone tussen jazz, rock en potige grooves verkent. De stevige riffs van Filip Wauters en de ronkende sax van Marc De Maeseneer gaan naadloos samen met het even genuanceerde als tomeloze spel van meesterdrummer Giovanni Barcella.

Nu brengt Backback een ode aan de indrukwekkende muzikale carrière van Duke Ellington. Deze vernieuwer sloeg een brug tussen de blues en de avant-garde. Hij maakte dansmuziek voor de "Cotton club", suites en langere composities die meer aanleunen bij hedendaagse klassieke muziek, talloze opnames voor kleinere bezettingen en solo piano werk. Backback gaat aan de slag met een selectie uit zijn minder bekend werk, waarbij de bigbandarrangementen plaats ruimen voor de essentie.

Don Kapot, dat is groove, groove en nog eens groove. Van de fysieke, opzwepende soort. Drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis speelden onder andere bij Oghene Kologbo & World Squad, een Afrobeat-sensatie uit Brussel. Samen met baritonsaxofonist Viktor Perdieus bouwen ze verder op het werk van Tony Allen, Fela Kuti en Kologbo. Hun composities starten van improvisaties en combineren de energie en vrijheid van de vrije jazz met de totale trance van de beste dansmuziek.

Ook live is Don Kapot niet minder dan een groovemachine. Het trio brengt opzwepende concerten met aanstekelijke humor. De band stelt tijdens dit concert het debuutalbum ‘Hooligan’ (W.E.R.F. Records) voor.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
zaterdag 4 december 2021 van 20:00 tot 23:59
Muziekclub N9
Collect 1 point(s)

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,0

apps.ticketmatic.com/widgets/n9/flow/...
www.n9.be/nl/concerten/concert/backba...

Already own an UiTPAS ?

Activeer je UiTPAS

Activeer je UiTPAS en raadpleeg je puntensaldo en persoonlijke voordelen.

Ben je al geregistreerd? Aanmelden.

comeet meetjesland vlaamse overheid Europa LEADER provincie Oost-Vlaanderen vlaanderen (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling)
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland